Signal festival v Praze

Říjen, 18, 2013 / 0 comments

Aneb o důvod víc jít se dnes, zítra nebo pozítří večer projít po centru Prahy 😉 Praha se totiž na 4 dny (17. – 20. 10.) stala jednou velkou audiovizuální galerií českých i zahraničních umělců. Nemám v úmyslu nějak dlouze popisovat co se kde děje, spíš to berte jako takovou malou inspiraci k tomu, jít se projít tak trochu netradičním centrem Prahy. Veškeré informace o jednotlivých dílech i jejich autorech najdete na oficiálním webu www.signalfestival.com.

Signal festival 2013 Praha - HyperCube na Staromáku

Tohle je dle mého názoru jedna z nejvýraznějších instalací, zvaná HyperCube. Stojí na Staroměstském náměstí a za zvukového doprovodu se uvnitř děje jakési světelné divadlo. (stránka díla na signalfestival webu)

Tady je krátká videoukázka části toho, co se v HyperCube děje. Je to točené s rybookým objektivem, proto to zkreslení. Snad mi to organizátoři nebudou mít za zlé, ale myslím, že toto naláká k návštěvě víc než fotky nebo text 🙂

Signal Festival Praha 2013

Jestli vám na téhle fotce nepřijde nic zvlášního, máte naprostou pravdu, je to jen bílá nasvícená zeď. Ale o pár okamžiků později…

Signal Festival Praha 2013

… je místo zdi dům a prodejna drůbežího.. 😉

Signal Festival Praha 2013

Další instalace je uvnitř a ukazuje možnosti osvětlení v budoucnosti. Tady si zrovna můžete zkusit bezdrátově ovládat lampu a barvu jejího světla přes tablet.

Signal Festival Praha 2013

Komerční banka Na Příkopech taky běžně takhle červeně nezáří.

Signal Festival Praha 2013 - divadlo Hybernia

Projekce na Divadlo Hybernia.

Signal Festival Praha 2013

Obláček ze žárovek, který si každej mohl porozsvěcet/pozhasínat, lákal nejen kolemjdoucí zvědavce, ale i labutě.

Signal Festival Praha 2013

A to je vše z toho, co jsem stihl včera obejít, vidět a ještě vyfotit. Rozhodně doporučuji naplánovat si svou trasu podle mapky co kde je a nechat si nato dostatek času. My to úplně neudělali a když teď koukám na webu signalfestival.com, pár míst, která bych rád viděl, jsme vynechali.

Na závěr jen přidávám informaci, že do 15. 12. trvá soutěž pro ty, kteří zakoupí fotobraz z jakékoli fotky zde na webu. Jeden z vás vyhraje odolný chytrý telefon CAT B15!

Pokud se Vám mé fotky líbí, budu moc vděčný za sdílení pomocí tlačítek níže :o)

Leave a Reply

Post Comment