Fotografie divoké vody, kajaky, rafty…

Focení vody a vodních sportů má jednu velikou výhodu, když to vyjde, snímky mohou být velmi efektní. Ale je tu i několik problémů. Za prvé technika dostává hodně zabrat, protože je často ve vlhku, sahá se na ní mokrýma rukama, stříká na ní voda… Naštěstí nato jsou už dnešní lepší zrcadlovky tak trochu dělané.

Další problém ale zároveň veliká výhoda je, že kolikrát se na daná místa nedá dostat jinak, než právě po řece. Výhoda je to proto, že prostě takové fotky pořídí pouze ten, kdo jezdí na vodě a vozí sebou foťák. Ale druhý problém je to „vozí foťák“, protože je potřeba sebou tahat vodotěsný nerozbitný kurf a v něm foťák a objektivy. Takže kromě další váhy je to také další starost v případě nějaké záchranné akce, plavání atd. Přeci jen ztratit kajak je blbé. Ale ztratit kajak s kufříkem s fototechnikou, která kolikrát několikanásobně převyšuje cenu kajaku… je co si budeme povídat, ještě podstatně blbější.

A jak fotit? Peřeje a rozstříknutá voda nasvícená sluncem může vypadat bezvadně, ale také naprosto špatně – pokud bude přepálená. Takže je potřeba hlídat toto. Ideální je fotit na prioritu času, čas ideálně 1/500 i kratší. A pokud je to alespoň trošku možné, je dobré vylézt na kámen, na břeh, na strom…prostě nefotit rovnou z kajaku 😉

(Fanouškem Foto-tom webu se můžete stát tu
) Pokud se Vám fotky líbí, budu moc rád za sdílení či za palec :o) A pokud se stanete fanoušky na Facebooku, dozvíte se o všech novinkách zde!
close
Facebook IconTwitter IconGoogle+ profilGoogle+ profilGoogle+ profil